AppControl Standalone

Cu puțin timp în urmă am scris o introducere a termenului PSIM. În acest scurt articol, evidențiam flexibilitatea acestui tip de sisteme.
Compania noastră este distribuitorul pe Europa Centrala și de Est a suitei de programe AppVision, o soluție software de tip PSIM, produsă de compania franceză Prysm.
AppVision este o suită foarte flexibilă și scalabilă, atât în funcționalitate cât și în capacitate. Organizarea modulară a AppVision permite combinații de funcții care acoperă de la câteva zone funcționale și câteva capabilități, la toată zona de interes a securității fizice, managementului clădirilor și multe alte tipuri de automatizări în structuri foarte mari și complexe, cu dimensionarea și structurarea corespunzătoare a hardware-ului și arhitecturii pe care rulează serverele AppVision.
Una din funcțiile sistemelor PSIM este controlul accesului. Suita AppVision oferă această funcție prin modulul AppControl. Datorită flexibilității pe care o oferă, serverul AppVision se poate configura și licenția într-o structură limitată doar pentru controlul accesului, în cazul în care clientul dorește să implementeze doar această funcție. În acest sens, serverul AppVision va accepta doar controloare de acces, cititoare de carduri de acces sau alte metode de identificare și comenzi ale ușilor sau ale altor elemente de acces, precum turnichete.
Modulul AppControl a fost proiectat ca o soluție care să poată integra sisteme de control al accesului de la furnizori diverși, distribuite în locații multiple și care să accepte un număr nelimitat de utilizatori. Această integrare de sisteme eterogene este controlată dintr-o singură interfață, uniformizând și ușurând munca operatorilor care se ocupă de administrarea accesului, care nu trebuie sa învețe toate sistemele care ar putea fi implementate într-o instalație de control al accesului și aplicațiile lor specifice de administrare. Operatorii pot administra utilizatorii, cardurile si drepturile de acces, și pot supraveghea accesul ca și când ar fi instalat un singur sistem de control al accesului, indiferent de numărul de tipuri, de numărul de echipamente și de aria pe care se întinde instalația.
Capabilitățile principale din domeniul controlului accesului implementate de AppControl sunt:

 Gestionarea centralizată a controlului accesului
 Crearea de profiluri de acces pentru grupuri de utilizatori cu aceleași caracteristici
 Creare de orare de acces
 Gestionarea vizitatorilor
 Organizarea utilizatorilor în grupuri și categorii pentru o operare mai ușoară și mai naturală (de exemplu departamente)
 Posibilitatea de a fotografia persoanele și de a organiza fotografiile
 Crearea, personalizarea și tipărirea cardurilor de acces
 Înrolarea cardurilor de acces
 Căutarea utilizatori pe baza de criterii multiple și urmărirea traseului parcurs
 Posibilitatea de a furniza o listă de prezentă și numere sau statistici de utilizatori și timp
 Anti-passback

Arhitectura unui sistem AppControl Standalone, așa cum este denumită această configurație limitata a serverului AppVision doar pentru controlul accesului, este destul de simplă și constă in:
– Stație sau stații client
– Server AppControl
– Echipamente de control al accesului, cu perifericele adecvate.
În cazul în care instalația administrată nu este foarte mare, iar numărul de utilizatori și numărul de evenimente de acces este rezonabil de mic, stația client poate fi eliminată din configurație, serverul putând avea și rol de client.


Dimensionarea serverului are o plajă foarte largă, în funcție de instalație, putând rula pe un laptop sau într-o structură ierarhizata de servere interconectate și sincronizate continuu.
AppControl necesită sistem de operare Windows 10 Professional sau Windows Server 2016/2019 (64- biți) și suportă medii virtualizate (VMware, HyperV, …), putând fi instalat pe mașini cu 32 sau 64 biți.
Pe lângă server, AppControl are o aplicație client care permite operatorului să interacționeze cu serverul AppControl și cu echipamentele utilizate pentru a defini utilizatori și drepturi de acces și pentru a supraveghea instalația. Aplicația client a AppControl este dezvoltată, precum întreaga suită AppVision, folosind Microsoft Visual Studio și framework-ul .NET în limbaj C#. Platforma este livrată cu o bază de date Microsoft SQL Server Local DB și poate funcționa cu orice ediție Microsoft SQL Server, instalată pe aceeași mașină sau pe o mașină separată.
Într-un mod multi-stație, aplicația client a AppControl are un mecanism automat de actualizarea a pachetelor software de la server, ușurând efortul echipei IT care administrează aplicația AppControl, fiind nevoie de o singură actualizare la nivel de server, celelalte stații actualizându-se în mod automat.
Pentru asigurarea disponibilității continue a serviciilor de control al accesului, serverul AppControl poate beneficia de o opțiune de server redundant, iar pentru a asigura un volum de tranzacții de acces mare, serverul AppControl poate beneficia de o opțiune de load balancing. O altă opțiune destinată arhitecturilor complexe multi-nivel este cea de federalizare. Această opțiune permite organizarea serverelor pe niveluri, de la cele care sunt direct conectate cu echipamentele de acces până la un nivel foarte înalt, precum departamentul central de securitate al unei organizații foarte mari. Operarea la orice nivel se propagă la toate nivelurile superioare și la toate serverele din nivelurile inferioare subordonate.

Opțiunile REDUNDANT, LOAD BALANCING și FEDERALIZARE se licențiază separat și necesită instalarea de servere separate pentru implementarea obiectivelor propuse.

By |2021-07-19T14:09:07+00:00mai 5th, 2021|Noutăți|0 Comments

Leave A Comment