Cea mai nouă generație a soluției M.A.R.C.A. 3.0, bazată pe tehnologia Cloud

UltraVision Consult se concentrează permanent pe dezvoltarea și perfecționarea soluțiilor aflate în portofoliul companiei. Una dintre direcțiile prioritare o reprezintă soluția pentru Modulul Automat de Raportarea a Cântăririlor Auto (M.A.R.C.A.) ce are ca scop crearea unui mod eficient de operare a platformelor complexe și modulare de cântărire electronică a autovehiculelor. Tehnologia este într-o dezvoltare continuă pentru a oferi o platformă mai performantă prin care procesele de monitorizare, control și raportare a operațiunilor devin mai ușoare și mai sigure pentru utilizatorii soluției.

Prin intermediul noii versiuni denumite M.A.R.C.A 3.0, toate operațiunile sistemului pot fi derulate de la distanță prin integrarea unui ansamblu hardware pe platforma de cântărire prin intermediul căruia se colectează automat informațiile aferente autovehiculului, precum numerele de înmatriculare, tipul de marfă transportată și datele șoferului. Restul informațiilor necesare pot fi introduse manual într-un controler instalat în cabina de operare sau automat prin scanarea cardului șoferului sau a codului QR emis de companie.

După colectarea tuturor datelor, toate informațiile sunt procesate în cloud, prin intermediul aplicației CloudBalance, proces care asigură procesarea datelor și a evenimentelor într-o bază de date prin intermediul protocoalelor de comunicare. Acest proces elimină posibilitatea apariției de erori umane datorită procesului standardizat implementat. Toate elementele de siguranță și control pot fi operate de la distanță prin intermediul aplicației web Cloud Balance cu ajutorul infrastructurii hardware și al sistemelor software de algoritmi de calcul și raportare. În funcție de necesitățile operaționale soluția hardware poate fi compusă din:

  • dispozitiv pentru colectarea datelor referitoare la greutate,
  • camere de supraveghere pentru videoverificare,
  • senzori IR pentru detectarea poziției autovehiculului, a sensului de deplasare si pentru încadrarea corectă a vehiculului pe platforma de cântărire,
  • sisteme LPR (License Plate Recognition) pentru identificarea automată a numerelor de înmatriculare,
  • înștiințare șofer: semafoare sau panouri LED pentru informarea șoferului asupra pașilor care trebuie realizați prin mesaje precum: ÎNAINTE, STOP, POZIȚIE GREȘITĂ, OCUPAT, RIDICĂ BON, VALIDEAZĂ,
  • tag pasiv pentru identificarea autovehiculului,
  • identificare șofer prin intermediul cititoarelor de QR sau a unui cititor de card,
  • intercom pentru comunicare cu algoritmi de calcul al procesului de cântărire,
  • imprimantă pentru bon sau un dispozitiv multifuncțional (imprimantă) pentru tipărirea documentelor.

Pe panoul consolei locale pot fi găsite toate informațiile ce trebuie introduse manual de șofer sau colectate automat. Pe panou există și butoane care pot fi implementate special pentru selectarea manuală a tipului de marfă și a selectării tipului de încărcare (gol sau plin).

Datorită platformei software și a infrastructurii hardware, întreaga operațiune de raportare va fi executată automat, iar toate datele transferate într-o bază de date. Elementele software permit observarea în timp real a procedurii de cântărire, cât și verificarea ulterioară cu toate informațiile incluse, preluate din baza de date.

Scopul noii versiuni M.A.R.C.A. este de a aduce beneficii concrete clienților. Prin implementarea soluției de automatizare, eficiența operațiunilor crește consistent prin crearea unui mod standardizat, rapid și intuitiv de lucru, atât pentru șoferi, cât și pentru operatorul procesului de cântărire. Totodată, prin eliminarea necesității prezenței fizice a unui operator, riscul apariției situațiilor de operațiuni greșite de cântărire este practic imposibil datorită soluțiilor hardware implementate și a procedeului de cântărire ulterioară în platforma Cloud Balance.

O diminuare de costuri rezultă și din eliminarea prezenței fizice a personalului în spațiul derulării operațiunilor de cântărire. De asemenea, diminuarea sau chiar eliminarea resurselor precum calculatoare, registre și alte dispozitive necesare pentru raportarea operațiunilor de cântărire scade costurile de operare și oferă un control mai mare asupra tuturor informațiilor colectate.

By |2023-08-10T12:01:17+03:00august 8th, 2022|Noutăți|0 Comments