Procesarea evenimentelor generate de echipamentele AXIS Communications în AppVision PSIM

Supravegherea video a devenit un domeniu în care importanța informației vizuale cade pe un plan secund. AXIS Communications este un important producător de hardware cu ajutorul căruia informațiile de pe camerele de supraveghere sunt extrase prin algoritmi din ce în ce mai complecși și încapsulați în forme simple, ușor de transmis, analizat, filtrat și clasificat.
Camerele video au evoluat similar telefoanelor mobile fiind capabile să ruleze intern diverse aplicații (aplicații produse de AXIS Communications sau terți). Axis Communications a beneficiat de dezvoltările tehnologiei si a puterii de procesare, incluzând algoritmi de machine learning si inteligenta artificială care se executa direct in procesorul camerei, adăugând caracteristici avansate aplicațiilor lor.

Cele mai uzuale aplicații AXIS Communications în acest moment au aplicabilitate în domenii precum:
– recunoașterea numerelor de înmatriculare
– recunoașterea de coduri de bare si QR
– numărarea de persoane
– detecția și clasificarea de obiecte (persoane, auto)
– detecția și recunoaștere facială
– detecție și clasificare comportament pentru siluete umane
– estimare gen si vârsta
– detecție incendiu (fum, flacară)
– analiză de trafic auto
– analiză trafic feroviar

Aceste evenimente pot fi trimise către alte platforme software prin diverse protocoale precum http, https, TCP și MQTT.
Transmiterea evenimentelor prin protocolul MQTT este un element de noutate și cel mai probabil va genera un trend din punct de vedere tehnologic. Avantajul principal al acestui protocol este faptul că evenimentele pot avea o forma mai complexă, incluzând detalii. De exemplu, la citirea unui cod de bare, evenimentul de detecție va include codul recunoscut.
Provocarea integratorilor de sisteme apare în momentul în care informațiile transmise de camerele video AXIS Communications trebuiesc preluate, interpretate și afișate.
Una din soluțiile cele mai flexibile care nu presupune dezvoltări software suplimentare este utilizarea AppVision PSIM. Acesta poate prelua și interpreta evenimentele generate de camerele AXIS Communications folosind protocolul ASCII- TCP sau direct mesaje MQTT.
Astfel, se pot implementa cu ușurință scenarii de efracție bazate pe evenimente de analiza video, scenarii de control-acces bazat pe recunoaștere de număr înmatriculare sau cod de bare, analiza de trafic etc.
În cazul sistemelor mari se pot accesa rapid informații despre tipul evenimentului, grad de importanță, localizare și flux video asociat. Operatorul uman nu va mai avea rolul de detectare a unui eveniment pe baza fluxurilor video ci va fi implicat în tratarea alarmelor generate de sistem.
Ultravision Consult a integrat cu succes în AppVision PSIM evenimentele din camerele AXIS Communications care foloseau inteligența artificială pentru a diferenția persoanele de autovehicule, ajutând astfel la evitarea unor accidente la locul de muncă.

By |2021-07-19T14:06:54+00:00mai 13th, 2021|Noutăți|0 Comments

Leave A Comment