LPR – Recunoașterea numerelor de înmatriculare2021-06-16T10:22:20+00:00

LPR – Recunoașterea numerelor de înmatriculare

Perfect adaptate perimetrului sau cerințelor beneficiarului, proiectele de recunoaștere a numerelor de înmatriculare (licence plate recognition – LPR) pot integra soluții multiple, bazate pe tehnologii și aplicații oferite de furnizori diferiți, subsisteme cu arhitecturi deschise care permit un management unificat, prin tehnologia Physical Security Integration Management (PSIM). UltraVision Consult oferă soluții avansate de analiză, gestionare a traficului și de control al accesului în facilități multiple, prin sisteme complexe de recunoaștere automată a numărului de înmatriculare (LPR), a numărului de pasageri și de identificare a particularităților unui vehicul, de la înscrisurile de pe caroserie, la gradul de încărcare al acestuia.

PARCARE

UltraVision Consult proiectează și implementează soluții avansate de control al traficului în toate tipurile de parcări, folosind aplicații bazate pe utilizarea algoritmilor de recunoaștere automată a numerelor de înmatriculare din cadrul imaginilor video live. Autentificarea automobilelor în sistemele clasice de parcare este gestionată prin structuri compexe de camere IP, care transmit date către sisteme avansate de analiză și procesare, controlate prin PSIM sau printr-un controller de acces. În proiecte complexe, cum ar fi accesul în parcările clădirilor de birouri, beneficiarul poate defini diverse variabile, de la regulile și modalitățile de acces, la numărul total al locurilor de parcare rezervate și destinația exactă a acestora în funcție de tipurile de prioritate, cum ar fi nivelul ierarhic și al accesului utilizatorilor în cadrul organizației. Prin soluții independente, bazate pe aplicații software specializate, beneficiarul poate stoca și analiza, pentru fiecare client, informații privind intrarea, ieșirea, managementul clientului, abonații sau regulile de intrare în parcări multiple. Tehnologiile LPR sunt exploatate și în sisteme simple de parcare, cu plată sau fără, având printre aplicații și unele care vizează exclusiv confortul clientului, cum ar fi permisiunea de ieșire fără validarea unui tichet.

REGISTRUL INTRĂRI-IEȘIRI

Registrul de intrări-ieșiri exploatează tehnologia de recunoaștere a numerelor de înmatriculare, pentru a-i oferi clientului atât rapoarte cu privire la intrările și ieșirile autovehiculelor în facilitățile sale, cât și posibilitatea de a verifica prin resurse video fiecare tranzacție. Prin îmbinarea tehnologiilor de recunoaștere a numerelor de înmatriculare cu funcționalitatea PSIM, UltraVision Consult le oferă clienților posibilitatea de a gestiona intrările și ieșirile într-o anumită facilitate sau din mai multe facilități simultan, documentând evidența traficului la nivelul tranzacției indiferent de numărul porților de acces. Registrul permite un raport coerent cu privire la durata staționării fiecăreia dintre resursele auto în interiorul facilității, oferind informații cu privire la numărul de înmatriculare, data și ora vizitei, durata șederii și porțile folosite pentru acces și pentru ieșire, alături de posibilitatea verificării video a evenimentului. Sistemul atașează resurse video – culese printr-un sistem de camere inteligente cu funcție LPR sau imagine de ansamblu -, accesibile operatorului printr-un buton de play. Camerele de înaltă rezoluție permit atât un control amănunțit asupra încărcăturii unui autovehicul și identificarea coerentă a înscrisurilor de pe caroserie, cât și identificarea tipului de marfă transportat sau a fețelor pasagerilor. Prin aceleași tehnologii pot fi obținute și alte informații esențiale în zone industriale, cum ar fi gradul de umplere al basculei în cadul transporturilor de marfă. Eficient pentru gestionarea punctelor de acces în fabrici sau în zonele industriale, registrul in-out integrează multiple tehnologii și aplicații oferite de furnizori diferiți, exploatate și controlate unificat prin tehnologia PSIM.

NUMĂRAREA PASAGERILOR

Tehnologiile aflate în portofoliul UltraVision Consult permit verificarea numărului de persoane dintr-un vehicul aflat într-o zonă de acces control pe bază de LPR. Aplicația permite supravegherea traficului în site-uri cu grad înalt de risc interior, în care toți cei care intră trebuie să fie identificați. De asemenea, asigură eficient managementul traficului în cazul organizațiilor care optează pentru reguli multiple de acces sau metode mixte de autentificare, facilitând pontarea angajaților care pătrund într-o incintă în același mijloc de transport. Obținut prin metodele standard de recunoaștere, numărul de înmatriculare este convertit în credențial, emis cu reguli specifice de acces, potrivit opțiunilor beneficiarului: interdicția accesului sau permisiunea acestuia, într-un anumit interval orar, într-un anumit site. Accesul poate fi permis, în funcție de regulile prestabilite, prezentând numărul de înmatrculare, cardul de acces, prin sisteme de recunoaștere facială, sau – prin intermediul acestei aplicații – printr-un mix între metodele de identificare a persoanelor și vehiculelor.

Taguri:

LPR, Recunoașterea numerelor de înmatriculare, Recunoaștere facială, control access, numărarea pasagerilor, parcare, registru intrări-ieșiri, autentificare, supraveghere trafic