Sistem integrat de cântărire autovehicule în staționare cu Modul automat de raportare

Sistemul integrat de cântărire a autovehiculelor aflate în staționare cu Modul automat de raportare este un produs livrabil la cheie de către Ultravision Consult în cea mai nouă versiune a sa. Întreținerea și verificările metrologice anuale sunt servicii care pot fi incluse în pachetul contractat, completând oferta noastră.
Sistemul are ca scop cântărirea în staționare a autovehiculelor care intră sau ies din facilitate, cu management de identificare autovehicule și tipului de marfă atât in mod autonom prin funcțiile automat / semiautomat, cât și manual în vederea generării de rapoarte detaliate despre operațiunile înregistrate.
Versiunea 2021 a sistemului integrat a evoluat la cel mai avansat nivel de până acum. Echipamentele de colectare a datelor de la zona de cântărire, precum și modul de selecție a tipului de marfă oferă acum posibilități de exploatare multiple. Validarea mărfii poate fi realizată astăzi prin utilizarea oricărui tip de credențiale: Card proximitate, Card virtual, cod QR sau de bare, Cod numeric sau Tag NFC.
Comunicarea la distanță dintre șoferii aflați la punctul de cântărire și operatorii de proces aflați în dispeceratul companiei se realizează prin intermediul videointerfoniei IP utilizând protocol SIP.
Identificarea autovehiculelor se realizează astăzi utilizând numerele de înmatriculare (față și spate), citire la distanță (între 8 și 12 metri) prin tag-uri pasive în tehnologie UHF sau prin tag-uri active în tehnologie RFID.
În anul 2015, Ultravision Consult a implementat pentru un client din domeniul industrial un sistem de cântărire a autovehiculelor în procesul de eliminare a deșeurilor și a recepționării de materie primă (aici hyperlink https://www.ultravisionconsult.com/produse-si-solutii/automatizari/m-a-r-c-a-cantarul-auto-in-stationar-cu-prelucrare-automata-a-datelor/) integrat cu un modul automat de raportare a cântăririlor de autovehicule (M.A.R.C.A.). Utilizând infrastructura și facilitățile sale de procesare, din 2016 și până în 2020 inclusiv, pe acest sistem au fost procesate peste 65 de mii de cântăriri cu o medie de 6700 de cicluri de transport, iar în primele patru luni ale anului 2021 au fost raportate peste 7000 de cântăriri.


În ansamblul lui, produsul integrează mai multe tehnologii: cântarul propriu-zis pentru autovehicule omologat din punct de vedere al metrologiei legale, ansamblu de senzori pentru poziționarea corectă pe cântar a autovehiculelor, elemente de informare vizuală pentru șoferi în procedura de cântărire (panouri grafice LED), sistem video pentru preluarea de imagini în mod automat pe durata procesului, echipamente de identificare la distanță a autovehiculelor utilizând tehnologie RFID și un punct de comunicare la distanță cu operatorul de unde șoferii pot sa își valideze cântăririle și să colecteze bonul de cântar.
Administrarea tuturor elementelor și gestionarea procesului de colectare a datelor se realizează cu ajutorul platformei software AppVision în configurație SCADA. Prin intermediul facilităților implementate in AppVision, administratorii sistemului pot defini toți parametrii utilizați în sistem precum identitatea utilizatorilor de aplicație, contractorii și resursele lor (autovehiculele), tipurile de marfă tranzacționate, sincronizarea cu sistemul video și realizarea pozelor martor de la momente cheie, definiția bonului de cantar și conținutul acestuia, precum și interfațarea cu alte module software. Aplicația software de management AppVision are o arhitectură robustă, dovedindu-și fiabilitatea încă din primul an de exploatare când au fost înregistrate un număr de peste 15 mii de cântăriri.
Întregul sistem a fost integrat cu o aplicație software dedicată prelucrării și împerecherii datelor de la cântar, dezvoltată de echipa Ultravision Consult, în vederea raportării eficiente a acestora celor interesați de activitatea de cântărire. Astfel a fost implementat Modulul Automat de Raportare a Cântăririlor de Autovehicule – M.A.R.C.A.. Această aplicație este exploatată prin intermediul unui browser de internet fiind publicată atât în interiorul companiei, cât și în mod securizat în internet.
Procesul de cântărire se poate desfășura în mod:
• automat, pentru autovehiculele pre-înregistrate care transportă un anumit tip de marfă,
• semiautomat, pentru autovehiculele pre-înregistrate care transportă mai multe tipuri de marfă, șoferul având în responsabilitate selectarea tipului de marfă prin utilizarea unui card dedicat înaintea validării fiecărei cântăriri și
• manual, pentru orice autovehicul neînregistrat care trebuie cântărit, iar datele cu privire la identitatea unității de transport și a mărfii putând fi introduse manual de operator aflat la distanță
Raportarea reprezintă una dintre cele mai importante funcționalități ale sistemului. Raportarea se execută imediat ce o operațiune de cântărire a fost executată și validată. M.A.R.C.A. generează automat împerecheri pe cicluri de transport gol/plin pentru fiecare unitate de transport astfel încât rapoartele pot fi preluate din aplicație în funcție de orice criteriu de selecție și filtrare avut la dispoziție, inclusiv prin mix de criterii:
• Cântar / locație
• Tip de marfă
• Prestator
• Autovehicul
• Interval de timp: zi curentă, săptămânal, lunar, anual

Fiecare line de raport este însoțită de acces la poze de la momentul cântăririi (față, spate, de ansamblu asupra autovehiculului) precum și de o copie a bonului de cântar emis.

M.A.R.C.A. este la generația a doua, evoluția sa naturală fiind către îmbunătățirea performanțelor, a timpilor de răspuns la prelucrarea și raportarea automată a datelor, precum și exploatarea mai multor locații simultan, oferind operatorilor o singura interfață în care pot gestiona un număr teoretic nelimitat de sisteme de cântărire.

By |2021-07-19T14:09:04+00:00aprilie 28th, 2021|Noutăți|0 Comments

Leave A Comment