Tipuri de licențieri AppVision INITIAL, PROFESSIONAL, ENTERPRISE, STANDALONE

Deoarece este un produs scalabil, PSIM-ul AppVision poate răspunde diferitelor nevoi ale clienților. Astfel, în funcție de dimensiunea unei instalații, fie că este vorba de domeniul securității fizice și securității în muncă, de automatizarea clădirilor sau de tipuri de automatizări mai mari ca în cazul Smart City, AppVision oferă o flexibilitate deosebită punând la dispoziție, din punct de vedere comercial, câteva tipuri de licențiere:
– Licențiere de tip INITIAL, pentru proiecte mici și cu un număr redus de funcții
– Licențiere de tip PROFESIONAL, pentru proiecte medii cu arhitectură variată
– Licențiere de tip ENTERPRISE, pentru proiecte mari cu arhitectură complexă
– Licențiere de tip AppControl-Standalone, doar pentru proiecte de control acces

Diferențierea se face prin dimensiunea proiectului, evaluată prin:
– număr de puncte
– număr de extensii video / camere
– număr de extensii audio / canale SIP
– număr de extensii de acces / cititoare
– număr de protocoale de comunicație
– număr de stații client.

Protocolul de comunicație, în sensul AppVision, este mecanismul de comunicație dintre serverul AppVision și un echipament fizic, implementat prin intermediul unui fișier executabil instalat pe serverul AppVision.
Punctul de licențiere, ca și concept, vine din domeniul efracției sau al stingerii incendiilor. Un punct înseamnă un semnal de intrare, modelat în AppVision prin două variabile, din care maxim una de alarmă.
Un protocol pentru comunicare cu dispozitive de efracție sau detecție incendiu este inclus implicit în licență, de la primul tip de licențiere. În momentul în care se achiziționează extensii pentru camere, cititoare sau canale audio, se include cate un protocol pentru fiecare tip de extensie achiziționat: video, control acces sau audio (SIP). Dacă instalația are mai multe tipuri de dispozitive de efracție, detecție incendiu, video, control al accesului și audio, atunci trebuie comandat cate un protocol care să corespundă fiecărui tip de dispozitiv. De exemplu, dacă avem camere video de tip Axis și Hikvision, avem nevoie de 2 protocoale, unul fiind inclus la achiziția extensiei video, iar al doilea trebuie cumpărat separat.

Licențiere INITIAL
Acest tip de licențiere este destinat implementării instalațiilor de mici dimensiuni și poate avea următoarea configurație:
– 50 sau 100 puncte
– 64 de extensii care pot fi combinate, de exemplu, în modurile următoare:
o 64 camere sau 64 cititoare sau 64 canale audio
o 32 camere + 32 cititoare
o 32 camere + 24 cititoare + 8 canale audio
Acest tip de licență are inclus implicit 1 protocol si 1 stație client.
Configurația poate fi extinsă până la cel mult 150 de puncte, 4 protocoale și 6 stații client. Pentru și mai multe protocoale, stații și puncte este nevoie de o licență PROFESSIONAL sau ENTERPRISE.

Licențiere PROFESSIONAL
Licențierea PROFESSIONAL permite:
– maxim 10,000 puncte
– maxim 512 extensii video, acces control sau audio
– număr nelimitat de protocoale și stații client.
Dimensionarea numărului de puncte, extensii, protocoale și stații client se face conform nevoilor și se achiziționează conform politicii de preturi.

Licențiere ENTERPRISE
Licențierea ENTERPRISE permite:
– peste 10,000 puncte
– peste 512 extensii video, acces control sau audio
– număr nelimitat de protocoale și stații client.
Dimensionarea numărului de puncte, extensii, protocoale și stații client se face conform nevoilor și se achiziționează conform politicii de preturi.

Opțiuni de arhitectură
Opțiunea de federalizare a serverelor permite organizarea acestora ierarhic, astfel încât doar serverele de la cel mai jos nivel se conectează la echipamente. Aceasta este disponibilă la toate cele 3 niveluri de licențiere. Alte opțiuni, cum ar fi comutarea automată a proceselor AppVision de la un server principal la unul secundar pentru a realiza back-up, opțiunea de mentenanță a echipamentelor sau mărirea capacității de procesare sunt disponibile doar pentru licențele tip PROFESSIONAL și ENTERPRISE.

Opțiuni funcționale
Licențierea INITIAL oferă opțiunile de email sau SMS, gestionare vizitatori, opțiunea de plugin ACM Milestone și opțiune de Federalizare. Pentru opțiuni mai avansate, cum ar fi cea de statistică, de gestionare a alarmelor sau multilingual nivelul de licențiere trebuie actualizat la PROFESSIONAL sau ENTERPRISE.

Licențiere AppControl Standalone
Acest tip de licențiere este oferit partenerilor care doresc să implementeze doar control acces prin modulul AppControl, incluzând 1 stație client. Cu acest tip de licențiere nu este inclus nici un protocol, dar în completarea lui vine modulul APO-L, care se licențiază în funcție de numărul de cititoare din instalație și unde este inclus 1 protocol cu comanda primului modul APO-L. Opțiunea de back-up este disponibilă doar pentru mai mult de 64 de cititoare.
Licența nu are editor grafic AppVision și, așadar, nu permite folosirea de sinoptice și hărți.

By |2021-07-19T14:04:40+00:00iunie 18th, 2021|Noutăți|0 Comments

Leave A Comment